You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Yükleniyor...

Süt Dişi Tedavileri

Süt dişleri genellikle bebek altı aylıkken çıkmaya başlar. Yaklaşık olarak 3 yaşında iken süt dişlerinin sürmesi tamamlanır. Bu dönemde ağızda 20 süt dişi bulunmaktadır. Süt dişleri yapısal farklılıklarından dolayı aşınmaya ve çürüğe daha yatkındır. 6 yaşına gelindiğinde süt dişleri yerlerini daimi dişlere bırakmaya başlarlar. Bu durum ortalama 13 yaşına kadar devam eder.

Ağızda hem süt dişlerinin hem de daimi dişlerin yer aldığı 6-13 yaş arası bu dönem karışık dişlenme dönemi olarak adlandırılır. Bu dönemde süt dişlerindeki mevcut çürükler, yeni süren daimi dişlerin sağlığını da olumsuz etkiler. Çocuklarımızı tedavi ederken ana misyonumuz; doğumdan ergenliğe kadar çocuk hastaların ağız ve diş sağlıklarını korumak, ortaya çıkabilecek çeşitli problemleri önlemek, var olan hastalık ve anomalileri erken dönemde tespit ederek ilerlemeden tedavilerinin yapılmasını sağlamaktır.

Çocuklarımıza uyguladığımız tedavileri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Süt dişleri ve genç sürekli dişlerde ihtiyaç duyulan tüm dolgu uygulamaları, kanal tedavisi ve amputasyon işlemleri,
  • Çekilen dişlerin yerine uygulanan yer tutucuların ve çocuk protezlerinin yapımı,
  • Koruyucu ve önleyici ortodontik tedaviler,
  • Travma tedavileri,
  • Çürüklerin önlenmesi için fluorid verniği, fluorid jeli ve fissür örtücü uygulamaları

Tüm bu koruyucu ve tedavi edici işlemler yapılırken; en önemli konuların başında hastaların korku, endişe ve ağrı duymadan tedavi edilmesi gelmektedir. Bunu sağlamak için gerekli özeni ve hassasiyeti hakkediyorsunuz.

Adana Süt Dişi Tedavileri Fiyatları Ne Kadar?

Adana'da süt dişi tedavilerinin fiyatları, çeşitli etkenlere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bu fiyatların belirlenmesinde, tedavi yöntemleri, kullanılan malzemelerin kalitesi, kliniklerin konumu ve doktor deneyimi gibi faktörler rol oynamaktadır. Öncelikle tedavi yöntemleri ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda belirlenen plana bağlı olarak fiyatlar şekillenir. Süt dişi tedavileri, dolgu, kanal tedavisi, çekim gibi işlemleri içerebilir ve bu işlemlerin karmaşıklığı da fiyatları etkileyen bir diğer faktördür.

Ayrıca, klinikler arasında rekabet ve yerel ekonomik koşullar da fiyat farklılıklarına neden olabilir. Bu nedenle, Adana'da süt dişi tedavisi fiyatlarını belirlemek için doğrudan bir fiyat vermek yerine, ilgili faktörleri göz önünde bulundurmanızı ve uzman bir diş hekimine danışarak size özel bir tedavi planı ve fiyat teklifi almanızı tavsiye ederim. Böylece, en iyi tedavi seçeneklerini değerlendirebilir ve bütçenizi en uygun şekilde yönetebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Çocuğunuzun süt dişleri daimi dişleri sürene kadar onun yemek yemesini sağlar ve aynı zamanda çıkacak olan daimi dişlerin yerini tutar. Bu durumda eğer daimi dişin sürmesine daha çok yıllar varsa süt dişlerinde sorun çıkması halinde tedavi etmek gerekir. Daimi dişin çıkmasına çok az bir zaman kalmışsa süt dişinin tedavisi yerine çekimine karar verilebilir. Ancak buna sadece hekiminiz karar vermelidir.

Her süt dişinin düşme yaşı farklıdır ve süt dişleri bir genelleme yapacak olursak altı ile on iki yaş arasında sırayla düşerler. Eğer çocuğunuzda bu yaş aralığı dışında bir düşme söz konusuysa hekiminize gözükmeniz önemlidir.

Eğer alerjisi yoksa calpol, dolven tarzı ağrı kesiciler işe yarayabilir ancak çocuğunuzda bir diş ağrısı olması durumunda mutlaka hekiminize göstermelisiniz çünkü ağrı hiç istemeyeceğiniz apse, selülit gibi önemli ve tehlikeli durumlara dönüşebilir.

Bebeğinizde dişeti şişmesi ile karşılaştıysanız yapmanız gereken ilk şey tuzlu su ile o bölgeyi günde birkaç defa temizlemek olmalıdır. Şişliğin ilerlemesi ya da çocuğunuza çok rahatsızlık vermesi durumunda ise hekiminize gösteriniz.

Bebeğiniz diş çıkarırken bu tarz görüntülerin olması normaldir. Bölgeyi tuzlu su ile temizlemek ve calgel tarzı bir krem kullanmak bebeğinizi rahatlatacaktır. Ancak ileri bir durum söz konusu ise hekiminizin görmesi daha iyi olacaktır.

Her süt dişinin bir düşme yaşı vardır ve bu yaş gelmeden önce bir süt dişi çekimi yapılmak zorunda kalınmış ise veya bir sebebden dolayı düşmüşse ağız içi dengesinin bozulma ihtimali olduğu için hekiminize danışmanız gerekir. Böyle durumlarda bölgenin dengesini korumak ya da sağlamak için çeşitli apareyler kullanmak gerekebilir ancak bunun kararını hekiminiz verir.