Dişeti hastalıkları dişeti ve dişleri destekleyen diğer dokuları etkileyen iltihabi hastalıklardır. Bu hastalıklar erken dönemde teşhis edildiklerinde kolay ve başarılı bir şekilde tedavi edilebilirler.
Dişeti hastalığı toplumumuzun çoğunluğunu etkileyen bir hastalık olmasına rağmen; etkeni, sonuçları ve tedavisi konusunda çok az bilgiye sahip olunan ve sinsice seyreden bir hastalıktır. Dişeti hastalıklarının önlenmesi veya tedavisi; doğal dişlerin korunması yanında, daha rahat çiğnemenin ve daha iyi bir sindirimin sağlanması gibi diğer faydaları da beraberinde getirir.
Sağlıklı dişeti, portakal kabuğu gibi hafif pürüzlü, diş ile olan sınırı düzgün bir hat halinde ve pembe renkli bir görünümdedir. Sağlıklı dişeti fırçalarken veya yemek yerken kanamaz.
Dişeti hastalıkları dişeti iltihabı ile başlar. Yani, dişeti iltihabı dişeti hastalığının erken dönemidir. Bu dönemde dişetleri kanamalı, kırmızı ve hacim olarak büyümüştür. Erken dönemde çok fazla rahatsızlık vermeyebilir. Tedavi edilmezse hastalık ilerleyerek dişeti ve dişleri destekleyen çene kemiğinde de geri dönüşümsüz hasar oluşturabilir. Hastalık ilerledikçe dişler sallanmaya başlar, hatta çekime gidebilir.
Diş Eti Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
- Kanama,
- Dişetinde şişme ve kızarma,
- Dişetinde çekilme ve açığa çıkan kök yüzeylerinde hassasiyet,
- Dişeti kenarlarında veya dişler arasında, diş taşlarına bağlı olarak görülen siyah alanlar,
- Diş ile dişeti arasından gelen iltihap,
- Dişlerde görülen sallanmalar, uzamalar, dişlerin yer değiştirmesi,
- Ağızda kötü koku ve tat.
Dişeti Hastalığı Tedavi Seçenekleri Nelerdir?
Cerrahi Olmayan Tedaviler
- Diş yüzeyi temizliği,
- Kök yüzeyi düzleştirmesi,
- Küretaj işlemleri,
- Oklüzal düzenlemeler.
Cerrahi Tedaviler
- Dişeti çekilmelerinin cerrahi tedavisi,
- Dişeti büyümelerinin cerrahi tedavisi,
- Dişeti hastalıklarına bağlı gelişen doku kayıplarını tedavi etmek için cerrahi uygulamalar,
- Kemik greftleri, membran uygulamaları, yumuşak doku greftleri,
- Dişeti estetiği için cerrahi uygulamalar.
Lazer Uygulamaları
- Cerrahi olan ve cerrahi olmayan tedavilerimiz lazer destekli olarak da yapılmaktadır.
Adana Diş Et Hastalıkları Fiyatları Ne Kadar?
Diş eti hastalıklarıyla ilgili fiyatlar, birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterir. Adana'da diş eti hastalıklarının tedavi fiyatları; hastalığın ciddiyeti, tedavi yöntemleri, kullanılacak malzemeler, tedavi süresi gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Her bireyin diş eti sağlığı farklı olduğundan, tedavi süreci ve maliyeti de kişiye özel planlanır.
Diş hekiminizin tecrübesi ve kullandığı teknolojiler de fiyatları etkileyen faktörler arasındadır. Diş eti hastalıklarıyla ilgili fiyat almak için en doğru ve güvenilir yöntem, bir diş hekimine başvurarak muayene olmaktır. Diş hekiminiz, durumunuzu değerlendirdikten sonra tedavi planınızı yapacak ve size özel bir maliyet sunacaktır. Bu şekilde, hastalığınıza ve tedavi ihtiyaçlarınıza en uygun fiyatlandırmayı alabilirsiniz.