You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Yükleniyor...

Doğal sürme zamanları geldiği halde; çene kemiği içinde kalıp normal konumunu alamayan dişlere, gömülü dişler adı verilir. En sık olarak yirmi yaş dişleri, bunları takiben de köpek dişleri, sıklıkla çene kemiği içerisinde gömülü kalabilmektedir. Bazı durumlarda, gömülü köpek dişleri ortodontik tedavi ile olması gereken konumlarına sürdürülmektedir. Fakat bunun mümkün olmadığı ve/veya gömülü dişlerin diğer dişlere zarar verdiği ya da enfeksiyon ve patoloji kaynağı oluşturduğu durumlarda; çekilmeleri gerekmektedir.

Adana Gömülü Dişler Tedavi Fiyatları Ne Kadar?

Adana'da gömülü dişlerin tedavi fiyatları, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Fiyatlar, hastanın diş yapısı, dişin konumu, dişin durumu ve tedavi yöntemi gibi etkenlere bağlı olarak belirlenmektedir.

Gömülü dişlerin tedavisi genellikle cerrahi bir müdahale gerektirir ve bu da maliyeti etkileyen faktörlerden biridir. Diğer faktörler arasında kullanılacak materyaller, tedavi süreci, tedaviyi gerçekleştiren diş hekiminin deneyimi ve tedavinin karmaşıklığı sayılabilir. Dolayısıyla, her hasta için fiyatlar farklılık gösterebilir. Bu nedenle, en doğru ve güncel fiyat bilgilerini almak için bir diş hekimiyle iletişime geçmek önemlidir. Diş hekiminiz, size uygun bir tedavi planı oluşturarak fiyatlar hakkında daha detaylı bilgi verebilir ve size en uygun seçenekleri sunabilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Her yirmi yaş dişinin ameliyat ile alınması gibi bir kural yoktur. Klinik ve radyolojik muayeneler sonucunda, diş çekiminin hangi yöntemlerle yapılacağına diş hekimi karar vermektedir. Her yirmi yaş dişinin çekiminin zor olacağını düşünmek yanlıştır. Çekilmesi düşünülen yirmi yaş dişinin konumu, boyutları ve şekli; normal bir diş çekimi ya da ameliyatla dişin alınmasına karar vermemizi sağlar.

Gömülü diş çekiminin zorluğu köklerin pozisyonu, dişin konumu, dişin açısı, dişin yüzeye uzaklığı gibi durumlara bağlıdır. Diş çekiminin zorluk derecesi çekilen çene filmi sonucunda tahmin edilebilmektedir. Her iki durumda da dişin çekileceği bölge uyuşturulacağı için acı ve ağrı hissi oldukça az olmaktadır.

Hızlı , etkili ve pratik çözüm olarak yirmi yaş diş ağrısı durumunda ağzınızı tuzlu su ile çalkalayabilirsiniz ve diş fırçası ile ulaşılamayacak yerlere de tuzlu suyun değmesini sağlayabilirsiniz. Bu diş eti ağrısını ve iltihabını kendi başınıza ilaçsız olarak azaltmanızı sağlayabilir. Kullanımdan önce suyun ılık olması önemlidir. Bunu hekiminize görünene kadar sık sık yapmalısınız. Bunun dışında iltihabı azaltmak için antibakteriyel gargara ile birlikte klorheksidin de kullanılabilir.

Durum hekimi görmeye yetecek kadar ilerlediyse çekimi yaptırmak ağız sağlığı ve estetik açıdan doğru olacaktır. Bunun dışında size zarar verme potansiyeli olan durumlarda gömülü dişlerinizin çekilmesi gerekir. Gömülü dişinizin sağlıklı olduğu ve aynı zamanda ağız sağlığına zarar vermediği, yirmi yaş dişinizin tamamen çıktığı ve diğer dişler gibi fonksiyonda olduğu durumlarda çekilmelerine gerek yoktur.

Özellikle yirmi yaş dişlerinin bir kısmının çıkıp bir kısmının gömülü kaldığı durumlar olabilir ve bu durum diş eti hastalıklarına sebep olabileceği gibi, mikrop ve bakteriler için uygun bir zemin oluşturur. Yarım çıkan gömülü dişler kesinlikle çektirilmelidir. Yirmilik dişler çene içinde bazen ters, yatay veya çene içinde çeşitli açılarda büyüyebilir. Bu durumlar diş yapısını bozabilir ve aynı zamanda diğer dişlerin düzeninin bozulmasına sebep olabilir. Gömülü dişler komşu oldukları dişlere zarar verebilir ya da komşu olduğu dişin zarar görmesine ortam hazırlayabilir. Bu gibi durumlarda kesinlikle gömülü dişinizi çektirmelisiniz.

Diş çekimi sonrası kanamaları artırabileceği için mümkün olduğunca tükürmemelidir. Uyuşukluk geçene kadar besin tüketiminden kaçınılmalıdır. Yara iyileşinceye kadar sert gıdalar tüketmekten ve dişlerin çekildiği bölgeye baskı uygulamaktan kaçınılmalıdır. Şişliği alması için buz uygulanabilir. Dişler fırçalandıktan sonra antiseptik gargara yapmak acıyı azaltacak, iyileşmede yararlı olacaktır. Bir diğer önemli husus sigara kullanılmamasıdır. Sigara, iyileşmeyi geciktirir. Bu nedenle ilk 24 saat hiç sigara/alkol kullanılmamalıdır.

Bu dişinizin çekilmesinin zorluğu/kolaylığı ile alakalı biz durumdur. Eğer dişiniz çekiminin zor olacağı tahmin edilen bir konumdaysa bu işlem biraz zaman alabilir(tahmini 45 dakika). Ancak dişiniz ulaşılabilmesi kolay bir yerde bulunuyorsa bu işlem oldukça kısa süreli bir hal alır(tahmini 5 dakika).

İşlem gerçekleştirilmeden önce dişinizin çekileceği bölge etkili anestezilerle uyuşturulduğu için ağrı/acı hissiniz ya hiç olmaz ya da katlanılabilir boyutlarda yani oldukça az olur.

Bu işlem için öncelikle diğer işlemlerden farklı olarak daha steril bir ortam oluşturulur. Sonra dişinizin çekileceği bölgeye daha etkili bir lokal anestezi yapılır. Uyuştuğunuzdan emin olunduktan sonra dişe ulaşabilmek için dişin üzerine denk gelen bölgedeki dişetiniz açılır ve daha sonra eğer dişinize ulaşmaya o bölgedeki çene kemiğiniz engel oluyorsa bir miktar çene kemiğinizden aşındırma yapılır ve dişinize ulaştıktan sonra son olarak da dişiniz ya bölünerek ya da tek parça halinde(hangisi dişin çıkmasını kolaylaştıracaksa o tercih edilir) çıkartılır. Çekim işlemi böylelikle sonlanır ve bölge kapatıldıktan sonra size buz kompres verilip gerekli uyarılar yapılır.

Eğer dişinizin sürmesine çenenizde bir engel yoksa bu mümkün. Dişinizin sürmesine birçok durum engel olabilir ve bunların başında çenenizde o diş için yer olmaması yer alır.